U bent hier: Home

Wubbo Ockels verzorgt oplevering Koloniewoningen

21-05-12

Op vrijdag 11 mei heeft Wubbo Ockels het eerste gedenkplaatje geplaatst bij één van de nieuwe koloniewoningen aan de Molenlaan. Om 15.00 uur was de ontvangst van alle genodigden op het erf van dhr. Kleijn Molekamp en mevr. Struik. Zij zijn de bewoners van de woning aan de Molenlaan 10, waar het plaatje door dhr. Ockels naast de voordeur is ingemetseld. Wubbo Ockels bij velen bekend als astronaut is daarnaast vanaf 2003 hoogleraar duurzame technologie aan de Technische Universiteit in Delft en als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Rijksuniversiteit in Groningen. De voorbeeldfunctie die wij vervullen op het gebied van duurzaam bouwen was voor hem een reden om bij deze bijzondere gebeurtenis aanwezig te willen zijn. Zijn toespraak was toekomstgericht en indrukwekkend. Hieronder enkele van zijn uitspraken:

"Het is mooi dat mensen hier op deze manier bezig zijn met de toekomst, want er is maar één toekomst en dat is de duurzame."

"Nog te weinig mensen realiseren zich dat onze aarde een soort ruimteschip is met een schil van lucht op zo’n 20 kilometer. Alles daarbuiten is levensgevaarlijk voor ons en daar kunnen wij niet leven. Helaas spelen we poker met de atmosfeer. Duurzaamheid is dé kans om hierverandering in te brengen en een nieuwe toekomst te creëren."

"Wij moeten terug naar vriendschap met de natuur."

"Vanaf vandaag moet ieder voor zich besluiten dat hij gaat voor minder fossiel en meer duurzaam."

"De zon is van iedereen en deze levert voldoende energie. Van deze energie kunnen we gratis gebruik maken. Maar de bewoners van de toekomstige koloniewoningen hebben daarnaast nog meer om iedere dag blij mee te zijn. Zij hebben ook voldoende ruimte en een prachtiglandschap om zich heen. “Jullie zijn rijk!”

Vervolgens heeft dhr. Ockels onder deskundige begeleiding van Paul Broekman het gedenkplaatje ingemetseld. En daarna kon iedereen begeleid door zon en wind genieten van een hapje en een drankje en was er de mogelijkheid om enkele koloniewoningen van de toekomst te bezichtigen.

Onderstaand kunt u de video opname via Youtube bekijken: