U bent hier: Home

Cleanfield geeft lezing voor Bond van Nederlandse Architecten

16-04-10

Aan BNA-leden van de zogenoemde ‘kleine' BNA-bureaus in regio Noord

Graag nodig ik je uit voor de bijeenkomst over het thema “Duurzaam bouwen een wereldkans…voor u, ons en de toekomst”.

Spreker:
Ing. Manuel Schoonveld, Cleanfield Duurzaam Bouwen & Advies, Stegeren
Locatie:
Academie van Bouwkunst, Zuiderkuipen 19 in Groningen
Datum: maandag 10 mei 2010
Tijdstip: 15.00-17.00 uur (inloop met koffie/thee vanaf 14.45 uur)

Tijdens deze bijeenkomst bespreekt Ing. Manuel Schoonveld (www.cleanfield.nl) de impact van de bouw als geheel en daarmee ook het grote verschil dat duurzaam bouwen kan maken om een invulling te geven aan de uitdaging om een duurzame wereld te creëren. Verder gaat hij in op onderstaande thema’s en vragen.

  • Duurzaam bouwen is inmiddels een containerbegrip geworden. Tijdens deze presentatie wordt het begrip helder gemaakt aan de hand van begrippen zoals CO2-, klimaat- en energieneutraal bouwen.
  • Welk gebouw is nu duurzaam en waarom? Aan de hand van de belangrijkste duurzaamheidnormen zoals EPC, Greencalc+, BREEAM-NL en GPR-gebouw wordt u praktisch uitgelegd dat duurzaamheid meer is dan alleen een goed energie concept. Duurzaamheid heeft ook betrekking op Materialen, Water, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde.
  • Hoe maken we duurzaam bouwen concreet? Hiertoe worden de belangrijkste concepten van dit moment toegelicht. Trias Energetica, Cradle to cradle, Passief huis en het Living Building Concept zullen hierbij niet ontbreken.
  • Inmiddels zijn er diverse inspirerende praktijkvoorbeelden op het gebied van duurzaam bouwen. Een aantal hiervan zullen we bespreken. Tenslotte wordt stilgestaan bij de bouwkundige en financiële gevolgen van duurzaam bouwen.

 

Zoals gebruikelijk bij de BNA bijeenkomsten 'kleine' bureaus is er na de presentatie voldoende tijd ingeruimd voor het stellen van vragen, discussie en het collegiaal uitwisselen van ervaringen